III. LIJEČENJE MULTIPLE SKLEROZE

Liječenju multiple skleroze prethodi specifična laboratorijska dijagnostika kojom će se utvrditi da li je posljedično stanje nastalo uslijed infekcije.

Na početku potrebno je obaviti specifično testiranje na primarni infektološki uzročnik i koinfekcije kako bi se utvrdila mogućnost istog kao uzrok razvoja bolesti.

Ukoliko se utvrdi prisustvo bakterije, na specifičnim testovima, te se zadovolje ostali kriteriji za liječenje infekcije; epidemiološka anamneza, diferencijalna dijagnostika i/ili klinička slika, pacijentu će se predložiti kombinirano liječenje koje se protokolarno provodi već 25 godina sa najvišim stupnjem uspješnosti liječenja dokazanom na tisućama medicinskih dokumentacija.

Pacijent  osim smjernica za liječenje dobiva ekspertizno mišljenje medicinskog sudskog vještaka za provedbu daljnje diferencijalne dijagnostike, kao i svih kontrolnih pretraga kako bi se usporedbom nalaza prije i nakon terapije dokazala uspješnost protokola po različitim parametrima dijagnostike.

PRVI KORAK JE DIJAGNOSTIKA I ELIMINACIJA UZROČNIKA posebnim terapijskim protokolima s obzirom da se bakterija i virusne koinfekcije ne mogu liječiti jednosmjernom primjenom antibiotika. Terapija traje 3 mjeseca i može se u cijelosti obaviti u RH. 

Nakon terapije obavljaju se specifične infektološke i  imunološke pretrage kako bi se dokazalo uklanjanje infekcije kao uzroka, te povlačenje imunološko-posredovane (tzv. “autoimune reakcije”).

Na kraju se pacijent višegodišnje prati radiološkom dijagnostikom (magnetnom rezonancom) kako bi se utvrdilo da nema daljnje progresije u razvoju bolesti.

PRIMJERI DIJAGNOSTIKE, LIJEČENJA I REZULTATATA LIJEČENJA MULTIPLE SKLEROZE

 

Svi sadržaji objavljeni na stranicama http://www.multiplaskleroza.net su privatno intelektualno vlasništvo tvrtke Biocenter d.o.o., uključujući tekstualne, grafičke i ostale materijale, zaštićeni su autorskim pravima sukladno Zakonu o autorskim pravima RH. Protiv prekršitelja autorskih prava bez upozorenja biti će pokrenute pravne mjere sukladno Zakonu o autorskim pravima. Informacije na stranicama su informativne prirode i nisu namjenjene u službene medicinske svrhe, već kao iskustveni, znanstveni i istraživački materijal.

tags: multipla skleroza, liječenje multiple skleroze

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: