I. DIJAGNOSTIKA MULTIPLE SKLEROZE

Što znači dijagnoza multiple skleroze?

Multipla skleroza po medicinskoj definiciji označava oštećenja na mozgu i/ili leđnoj moždini. Ta oštećenja vidljiva su na magnetnoj rezonanci i mogu nastati iz različitih stanja; upale arterija, tzv. vaskulitisi, neuroborelioza, sarkoidoza, ishemije, razne traume mozga, i drugih stanja.

Odnosno MS je posljedično stanje nekog primarnog uzroka, koji za posljedicu ostavlja vidljiva oštećenja na mozgu i/ili vratnoj kralježnici.

NITI JEDNIM MEDICINKIM PARAMETROM multipla skleroza ne može dokazati “autoimuna” neizlječiva bolest nepoznatog uzroka.

U većini dijagnosticiranih slučajeva radi se o infektivnoj bolesti, sa najčešće poznatim uzrokom, te normalnom imunološko-posredovanom reakcijom uslijed koje dolazi do oštećenja stanica.

To se dokazuje analizom i interpretacijom značenja svakog kriterija dijagnostike MS-a zasebno.

3 parametra po kojima se dobiva dijagnoza multiple skleroze:

1. Magnetna rezonanca

MR.jpg MAGNETNA REZONANCA   (klikni na link)

2. Punkcija likvora

lumballnaPUNKCIJA LIKVORA   (klikni na link)

3. Klinička slika

Disease states. Health conditions , simple symbols collectionKLINIČKA SLIKA  (klikni na link)

 

Na linkovima možete pročitati jasne medicinske definicije i objašnjenja pretraga  kojima se uspostavlja dijagnoza MS-a, tako da se može apsolutno dokazati da je MS  posljedica nekog primarnog uzročnog događaja, a ne “autoimuna bolest neizlječiva bolest nepoznatog uzroka.” gdje imunološke stanice bez razloga napadaju vlastite stanice.

Sukladno tome i pravilno usmjereno liječenje uzroka ukoliko se radi o infekciji može dovesti do zaustavljanja progresije bolesti.

 

Svi sadržaji objavljeni na stranicama http://www.multiplaskleroza.net su privatno intelektualno vlasništvo Biocentra d.o.o., uključujući tekstualne, grafičke i ostale materijale, zaštićeni su autorskim pravima sukladno Zakonu o autorskim pravima RH. Protiv prekršitelja autorskih prava bez upozorenja biti će pokrenute pravne mjere sukladno Zakonu o autorskim pravima. Informacije na stranicama su informativne prirode i nisu namjenjene u službene medicinske svrhe, već kao iskustveni, znanstveni i istraživački materijal.

tags: dijagnostika multiple skelroze

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: